shiatsu-massage

Wat is een Shiatsu Massage en wat zijn de voordelen?

Shiatsu massage is een eeuwenoude Japanse genezende massagetechniek die al meer dan 2000 jaar wordt beoefend. Het woord “shiatsu” betekent vingerdruk, en deze massage omvat het gebruik van vingers, handpalmen en duimen om druk uit te oefenen op specifieke punten op het lichaamsoppervlak. Het is bedoeld om de energiestroom van het lichaam in evenwicht te brengen en de gezondheid en het welzijn te herstellen.

Het belangrijkste voordeel van shiatsu-massage is ontspanning. Wanneer druk wordt uitgeoefend op specifieke punten op het lichaam, wordt het zenuwstelsel gestimuleerd, waardoor spanningen worden weggenomen en ontspanning wordt bevorderd. De massage verhoogt ook de bloedcirculatie en de lymfestroom, waardoor gifstoffen uit het lichaam worden verwijderd en de genezing wordt bevorderd.

Shiatsu massage is ook goed voor het verminderen van stress, angst en depressie. De massage helpt endorfine vrij te maken, wat natuurlijke pijnstillers en stemmingsverbeteraars zijn. De diepe ontspanning en verhoogde zuurstoftoevoer naar het lichaam helpen het stressniveau te verlagen, het algehele welzijn te verbeteren en de emotionele stabiliteit te vergroten.

Shiatsu massage kan ook helpen bij slaapstoornissen. Veel mensen lijden aan slapeloosheid of vinden het moeilijk om in slaap te vallen. De diepe ontspanning die shiatsu-massage biedt, kan helpen om een goede nachtrust te bevorderen. Shiatsu-massage vermindert de spierspanning, verbetert de bloedsomloop en de ademhaling, wat bijdraagt aan een rustige gemoedstoestand die bevorderlijk is voor een goede nachtrust.

Een ander voordeel van shiatsu-massage is pijnbestrijding. De massage werkt op de drukpunten en meridianen van het lichaam, die overeenkomen met specifieke organen en systemen van het lichaam. Door zich te richten op deze gebieden, kan de massage helpen bij het verlichten van pijn en ongemak veroorzaakt door verschillende aandoeningen, waaronder artritis, migraine en menstruatiekrampen.

Shiatsu massage is ook goed voor het verbeteren van flexibiliteit en mobiliteit. De massage helpt het bewegingsbereik van de gewrichten te vergroten, spierstijfheid te verminderen en de algehele flexibiliteit van de spieren te bevorderen. Dit maakt het een effectieve behandeling voor sporters of iedereen die last heeft van spieren of gewrichten.

Kortom, shiatsu-massage is een oude geneeskrachtige techniek die talrijke voordelen biedt. Het bevordert ontspanning, vermindert stress, verbetert de slaap, verlicht pijn en verbetert de flexibiliteit en mobiliteit. Het is een uitstekende behandeling voor mensen die alternatieve therapieën zoeken om het algehele welzijn te bevorderen en de kwaliteit van leven te verbeteren.